Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

maandag 20 maart 2006

Uitgeburgerd


Binnenkort ga ik weer eens naar het Hollandse, maar inmiddels heb ik wel begrepen dat men zich daar terdege op moet voorbereiden. Hier wegvliegen levert niet zo´n groot probleem op; je koopt ergens of via Internet een ticket en weg ben je. Ook de aankomst op Schiphol levert geen ergernis op, tenzij je gepikt wordt met teveel drank en sigaretten. En dan mag je twee weken genieten van blote tieten en zoenende nichten als we de nieuwe inburgeringsfilm van Buitenlandse Zaken moeten geloven. Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik geen elektronisch spraakgestuurde internet-test hoef af te leggen, want dan zou ik snel door de mand vallen. Trix en de hollandse Harry Potter ken ik nog wel en omdat ik ooit in de Bijlmer heb gewoond weet ik ook nog wel dat Suriname ergens onafhankelijk is geraakt, maar bij het geloof van Hare Majesteit moet ik het toch laten afweten. Van Bush wist ik het overigens wel, maar die loopt er ook mee te koop. Voor mij begint de ellende pas op de terugweg. Ooit mocht ik bijna het land niet uit omdat ik slechts een One Way-ticket in bezit had en de Martinair-tut wilde harde bewijzen dat ik op La Palma woonde. Toevallig had ik mijn Spaans residentiebewijs op zak maar sinds kort zijn die ook niet meer noodzakelijk en wat doe je dan? Of ze dat aan de Duitse grens ook vragen of je wel terugkomt en kijken of er wel genoeg benzine in je tank zit? Hier in het dorp ziet men Holland gelukkig nog steeds als het land van de Coffee-shops. Uit eigen belang laat ik mijn dorpelingen natuurlijk in die waan, want ik heb graag dat men mij ziet als de verpersoonlijking van Het Vrije Leven.

zaterdag 11 maart 2006

Voor Volk en Vaderland


In mijn tijd kochten we nog wel eens een fiets van een junk om naar huis te rijden als we de diskotheek uitkwamen. Dat was goedkoper als een taxi en zal het nog wel steeds zijn. Sinds ik hier in het zuiden woon weet ik niet wat heden ten dage zo de gewoontes van de Amsterdamse disko-gangers zijn. Misschien dat ze nu door hun (bij)baantjes wel gewoon een taxi kunnen betalen. En waar de junk dan van leeft? In Tenerife doen ze iets anders, wat meer op het autoradio-jatten in Amsterdam lijkt. Daar slaan ze je autoruit in en pikken je digitale fotokamera, die je dan weer voor 20 Euro terug kan kopen.
Naar de studentensocieteit gingen we eigenlijk nooit. We hadden het niet zo op die corrigerende tikken met de vlakke hand. En de corpsballen werden door ons natuurlijk ook gemeden als de pest. Bovendien waren we te zeer bezig met het wereldverbeteren wat uiteindelijk toch ook niet gelukt is. Veel werd gedroomd over het linkse volksfront, wat gezien de verkiezingen van woensdag nu wel mogelijk schijnt te zijn vooral door de hulp van de allochtone kiezers. Nu begrijp ik ook beter waarom het CDA de Hollandse paspoorten van al die stemmende kutmarrokanen wil afpakken, want Alles Van Waarde Is Weerbaar




vrijdag 3 maart 2006

Flikker op!


De mensen hier in het dorp denken vaak dat ik de Spaanse Nationaliteit heb. Dat is niet zo. Nog steeds loop ik met een Nederlands Paspoort rond; nou ja het ligt meestal ergens in een bureaulade, want men vraagt er eigenlijk nooit naar. Ze kennen me. Wel heb ik er al eens over gedacht om óók de Spaanse Nationaliteit aan te vragen omdat je er tegenwoordig twee op na kunt houden, maar al die burocratische rompslomp die daar mee samenhangt heeft me er tot nu toe van weerhouden. Dat blijkt dus zeer vooruitziend geweest te zijn want met twee paspoorten op zak wil het CDA je er het Hollandse via een achterdeurtje weer afpakken. Zij zijn “van mening dat een persoon met een dubbele nationaliteit, waaronder de Nederlandse, die wordt veroordeeld voor een terroristisch misdrijf automatisch het Nederlanderschap dient te verliezen en het land dient te worden uit gezet.” Niet dat ik mezelf als terrorist zie maar zoals de zaakjes er tegenwoordig in Nederland voorstaan moet je toch wel erg voorzichtig blijven. Rita Verdonk wil alle homosexuele en christelijke Iraniërs terugsturen naar hun land want daar heerst geen gevaar meer als je je maar van alle geslachtelijke én spirituele aktiviteiten onthoudt. De Perzische Christenen zullen de dans wel ontspringen; daar steekt beslist een gelovig medebewindslied een stokje voor, maar de Iraanse flikkers hebben het duidelijk moeilijker. Dus snel een Hollandse Nicht het huwelijksbootje insleuren maar vooraf niet vergeten te checken of ie aan de inkomens-eis voldoet.

Glasvezelen

Hier in het zonnige zuiden lopen we erg achter op het ontwikkelde noorden en dat moet eindelijk eens veranderen. Dat vindt een meerderheid van de Spaanse Senaat waar alle politieke kneuters uit de provincie zitting hebben. Bijvoorbeeld Fraga, ex-president van Galicia, is daar ook recentelijk heen verbannen. En die vinden dus dat alle Canarische eilanden moeten worden aangesloten op de informatie-autoweg. Dus ook dat La Graciosa hoognodig geglasvezeld moet worden. Alleen de Socialisten waren tegen, maar die zitten in de regering en wisten te melden dat zoiets door Brussel verboden is. De Spaanse PTT wil er zelf natuurlijk niet aan. Voor die paar eilandbewoners schijnt dat niet rentabel te zijn. La Graciosa is overigens een lijfelijk, niet-virtueel bezoek zeker de moeite waard en heel goed via maritieme weg te bereiken vanaf Lanzarote.