Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

dinsdag 23 mei 2006

Dierenliefde


Gelukkig woon ik in den vreemde en het schijnt dat velen uit Holland mijn voorbeeld willen volgen vanwege de ”xenofobo golf die de laatste jaren over Nederland gespoeld is”. Mijn smeuïge info - ook over Holland - haal ik uit Der Spiegel waar men met een wat frisser gemoed tegen de Hollandse kleinburgerlijkheid aankijkt. Omdat mijn ouders, ondanks een verzetsverleden van mijn vader, niet overdreven rancuneus waren tegenover de Duitsers heb ik dat taaltje van hun aardig onder de knie gekregen en dat komt mij nu uitstekend van pas.
In de ooievaarskolonie van Overloon hebben zich drie homopaartjes gevormd. Om de statistieken niet te verstoren staat de verhouding flikker-pot ook bij de ooievaars twee op één. Voor de bevruchting is één van de lesbische ooievaars natuurlijk vreemd gegaan. De homo’s hebben daarintegen kinder- of eierroof moeten plegen. Vanzelf spreekt dat u in Parc Zoo Overloon uitsluitend blanke exemplaren kunt bewonderen. Voor de meer donker gekleurde gevallen zult u een reisje naar Monfrague moeten maken. Of men ook zwarte homo-stelletjes in het wild kunt bewonderen kan ik helaas niet garanderen.

La Celestina


Voor de ex-maagden op de wereld is er weer hoop. Dat geldt natuurkijk alleen voor de vrouwelijke helft; wij mannen moeten het nog steeds van onze overtuigingskracht hebben. 2000 Euro, 15 minuutjes op de operatietafel en je bent weer maagd, althans je krijgt een nieuw maagdenvlies. Ook het hebben van een kind vormt geen enkel bezwaar, wat wel weer verdacht veel op de onbevlekte ontvangenis van Maria, de moeder van Jesus lijkt. De klantjes zijn vooral moslim- en zigeunervrouwen, die op deze wijze hun tradities hoog kunnen houden. Maar ook op het commercieële vlak biedt de himenoplastia riante perspectieven. Het schijnt dat er zo’n 6000 Euro betaald wordt voor een geroutineerde maagd: 4000 Euro winst per ontmaagding. Vooral op de vrijgezellenavondjes schiet de prijs van een maagd omhoog. Dat had La Celestina in haar tijd ook nooit gedacht.

zaterdag 6 mei 2006

Mood Sticker

MoodViews: blog mood analysis
Bloggen is en bij uitstek solitaire bezigheid. Vroeger zaten we waarschijnlijk met z'n allen eenzaam kaartspelletjes te doen op onze PC. Overigens ken ik nog steeds wel personen die dat doen ondanks hun snelle ADSL. Maar met de Mood Ticker is het lijden voorbij. Vanaf nu weet je ook als bloglezer hoe de rest met je meevoelt of niet, want dat hangt natuurlijk van de meerderheid af.