Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

donderdag 26 juni 2008

Over ketchup...



Deze tv-spot is dus van het scherm gehaald. En Gaydar Radio heeft opgeroepen tot een boycot van Heinz. Tweeduizend mensen (gay's?) hebben al een petitie getekend om 'm weer op de teevee terug te krijgen. Gelukkig kunnen we nog volop op You Tube genieten. Verder houd ik 't maar bij het volgend commentaar, wat ik ook daar vond:
I'm confused. Which is the very gayest mayonnaise and which is the straightest? I feel I must make a decision or dinner parties could end in disaster. I feel I should have both on the table to avoid potential offence. Come on mayo producers, declare your position. YouTube

Tags Technorati: , , ,

zondag 22 juni 2008

Holland-Rusland life from the UK

Om het leed wat te verzachten kun je het life verslag in The Guardian nog na lezen. Humor en goede analyses. Hieronder alvast een voorproefje.

1 min: A fact. Robin van Persie is the second-fastest player at Euro 2008, reaching a top speed of 31.53km/h in the group stages. Unfortunately, he's on the bench, so we'll just have to imagine how fast he is.


Tags Technorati: , ,

vrijdag 20 juni 2008

Slappe koffie


An Australian man has discovered security holes in his internet-connected coffee maker that could allow a remote attacker to not only take over his Windows XP-based PC but also make his coffee too weak.ZDNet


En nu maar wachten op de eerste capuchino root kit. Hoewel, dat van die slappe koffie lijkt me erger.

Tags Technorati: , ,

donderdag 12 juni 2008

Over mobiele popcorn



Had ik bijna m'n magnetronoven al bij het vuilnis gegooid! Gelukkig was ie nog niet opgehaald, want nep dus volgens Der Spiegel.

Tags Technorati: , ,

Over oranje vuilnismannen...

De stadsreiniging van gemeente Almere vraagt inwoners de oranjeversieringen in de straten op minstens 4,65 meter hoogte te hangen. 'Anders rijden we rond met versierde vuilnisauto's', zei Wim Gorlee van de gemeentelijke reinigingsdienst. InOverheid.nl


Waar Twitter al niet goed voor is. Ik kende die ambtenaren-site helemaal niet. Maar plots kreeg ik Twitjes van hun toegestuurd. Niet alleen over oranjeslingers, maar ook o.a. over het gemiddelde ambtenareninkomen. Ik vind het wel lief van die ambtenaren uit Almere. Zelf zou ik de slingers op minstens 100 meter hoogte hangen. Pikt zo'n KLM-Air France toestel er misschien nog eentje mee op de terugweg.

Tags Technorati: , ,

donderdag 5 juni 2008

Reminder

Download Day 2008

Set a Guinness World Record

Enjoy a Better Web



De Hollanders doen 't niet slecht. Ruim 21.000 hebben al toegezegd om FireFox op D-Day te downloaden. Kijk maar even op de pagina van FireFox. Gewoon even op de link klikken. De Belgen zijn nog niet aan de 10.000 toe. Dus, Vlaanderen en ook Walloniƫ: zet 'm op. Jullie kunnen toch niet bij die kaaskoppen uit het noorden achterblijven.

Technorati Tags: ,

maandag 2 juni 2008

Inside Google.Inc.


The Human Hands Behind the Google Money Machine
Nicholas Fox is among a small group of Google employees who keep a watchful eye on the vital signs of one of the most successful and profitable businesses on the Internet.NYT


Dacht ik even een leuke 'Human Interest' story over Google te lezen. Niks dus. Ging het uitsluitend over clicks en geld natuurlijk: 2 miljoen dollar per uur halen ze daar uit hun clicks. Bij stroomuitval verliest Google geld. De mensen kunnen niet surfen noch clicken. En dat slecht weer goed is voor business....Tja.

Technorati Tags: , ,

Over flitspaalsignalering...



Automobilisten in Zwitserland mogen geen flitspaalsignalering in hun Tom Tom hebben. Volgens de ANWB kan de politie dat met een laptop langs de weg controleren.nu.nl
En zelfs als ie ongebruikt in de kofferbak ligt. Het ANWB-verhaal lijkt me een beetje op die 1 aprilgrap van jaren geleden. Volgens de NOS, of misschien was het toen zelfs nog de NTS, hadden ze bij de belastingen een mobiel zwartkijkers-opsporingssysteem ontwikkeld. In het begeleidend filmpje zag je een busje rondrijden met een radar-achtig ding op 't dak. Veel mensen zijn toen de volgende dag naar het Postkantoor gegaan om te betalen. Flitspaalsignaleren zal wel verboden zijn in Zwitserland, maar of ze dat zo gemakkelijk kunnen achterhalen? En beslist niet als ie ongebruikt in je koffer ligt.
Het berichtje is natuurlijk vooral voor snelle oranje-fans bedoeld. Maar ook voor alle Hollanders die en masse naar Italiƫ afreizen met de caravan: U bent gewaarschuwd.

Technorati Tags: , , ,

Scribd en FAQ's: No Comment


How do you guys make money?

Trip plays sax on the street corner sometimes.

How do I pronounce Scribd?
There are many ways that people pronounce Scribd, but over here at Scribd's offices we say it as one syllable with the short i sound: "skr?bb'd".

How many documents am I allowed to download each day?
The number is believed to be somewhere between 1 and 1000. Scribd


Technorati Tags: ,

zondag 1 juni 2008

Over hufterig en normaal doen...

‘Hufterigheid is onze vijand’, zei Balkenende. In deze lijn sprak CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel zich uit voor een ‘beschavingsoffensief', voor respectvol gedrag en ‘normaal doen’. de Volkskrant


Hufterigheid; hoe zou dat klinken uit Balkenende's mond? Kort en krachtig ook nog schijnt ie 't te hebben gezegd. Van Geel ken ik niet. Daarvoor ben ik al te lang weg en gaan de wisselingen te snel. We moeten "normaal doen". Dan doen wel al gek genoeg. Normaal dus maar...
.

Technorati Tags: , ,
Normaal Hendrik Haverkamp