Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

maandag 25 augustus 2008

Technorati claim



Wat je al niet moet doen in web 2.0 tijden....

Technorati Profile

Misdrijf?

De Drentse politie heeft zaterdagavond een grootscheepse zoekactie op touw gezet naar een automobilist die al enkele uren thuis bleek te zitten. De man raakte te water nadat hij moest uitwijken voor een bestelbus. nu.nl

De politie laat weten dat het verlaten van een plaats van een ongeval een misdrijf is. Dus u weet het nu. Niet snel naar huis sjezen voor een lekker verwarmend glaasje cognac. Nee, blijf rillend wachten op de traumahelikopter, de brandweer of de ambulance.

Tags Technorati: , , , ,

Belgen kwijt

De Belgische overheden weten van ruim 575.000 van de 10,5 miljoen Belgen niet waar die zijn gebleven.nu.nl

Ruim een half miljoen Belgen zijn zoek.
De tien oudste verdwenen Belgen zijn de leeftijd van 140 jaar zelfs gepasseerd. Op papier althans, want men kan ze niet vinden. Zo werd zelfs ooit een Belgische dame uitgeroepen tot oudste Belg, maar eigenlijk was ze al sinds vele jaren vermist. Uiteindelijk bleek ze al in 1939 verhuisd te zijn naar een dorpje dichtbij Parijs, waar ze reeds in 1954 overleed. Haar verhuizing had ze echter nooit aan het bevolkingsregister gemeld, en ook haar overlijden werd nooit doorgegeven, vandaar...(Wikipedia)
Een paar maanden geleden was de Nederlandse IND op zoek naar verdwenen Chinezen. Dat waren er slechts een paar honderd. Waarom al die drukte vond ik toen. En na dit bericht natuurlijk al helemaal.

Tags Technorati: , , ,

Een raar geurtje

De politie heeft de 34-jarige huurder aangehouden van een pand in het centrum van Zwolle dat vannacht in vlammen is opgegaan. De politie vermoedt dat in het huis een hennepplantage was gevestigd. nrc.nl

De hasjhondjes op het hoofdbureau zullen door de geurontwikkeling wel een slapeloos nachtje hebben gehad.

Tags Technorati: , , , ,