Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

maandag 2 juni 2008

Over flitspaalsignalering...



Automobilisten in Zwitserland mogen geen flitspaalsignalering in hun Tom Tom hebben. Volgens de ANWB kan de politie dat met een laptop langs de weg controleren.nu.nl
En zelfs als ie ongebruikt in de kofferbak ligt. Het ANWB-verhaal lijkt me een beetje op die 1 aprilgrap van jaren geleden. Volgens de NOS, of misschien was het toen zelfs nog de NTS, hadden ze bij de belastingen een mobiel zwartkijkers-opsporingssysteem ontwikkeld. In het begeleidend filmpje zag je een busje rondrijden met een radar-achtig ding op 't dak. Veel mensen zijn toen de volgende dag naar het Postkantoor gegaan om te betalen. Flitspaalsignaleren zal wel verboden zijn in Zwitserland, maar of ze dat zo gemakkelijk kunnen achterhalen? En beslist niet als ie ongebruikt in je koffer ligt.
Het berichtje is natuurlijk vooral voor snelle oranje-fans bedoeld. Maar ook voor alle Hollanders die en masse naar Italiƫ afreizen met de caravan: U bent gewaarschuwd.

Technorati Tags: , , ,

Geen opmerkingen: