Notities met een knipoog. Dingetjes die me opvallen. Misschien omdat ik er niet tussenin zit. Geen lange artikelen, geen filosofische beschouwingen. Het nieuws uit de wereld met een tropische touch.

zondag 19 februari 2006

Schapenschender


De vrouw is naar de cursus zelfkennis toe en de kinderen lopen met borrelende hormonen ergens in het dorp rond. Dus mij bleef niet veel anders over als maar weer eens te kijken of er een sappig verhaal over het wereldleed te vinden was. Met Opera dus op zoek naar de nieuwtjes in ons zuidelijke paradijs, maar er was weinig te vinden, (het Carnaval komt eraan zodat het volk geld en energie moet sparen voor de wilde weken), totdat ik op een bericht uit de Nieuwe Wereld stootte. In het plaatsje Battle Creek, wat het hoofdkwartier van Kelloggs Cornflakes is, hebben ze J.H. tot een zware gevangenisstraf veroordeeld voor schaapsverkrachting, waar hij het overigens geheel mee eens was, maar hij wilde niet opgenomen worden in een register van sexuele criminelen, omdat hij als schaapsberijder geen gevaar voor onschuldige kindertjes zou inhouden. J.H. staat hier en in Battle Creek natuurlijk met naam en toenaam bekend, want wij doen niet zo moeilijk met de persoonsgegevens van sodomieters.

zaterdag 11 februari 2006

Allah is groot

”De daad van de coïtus en de lichaamsdelen die daarbij zijn betrokken, zijn dermate weerzinwekkend dat, ware het niet om de schoonheid van het gezicht, het menselijk ras al lang uitgestorven zou zijn.” Dit citaat van Leonardo Da Vinci kwam ik tegen toen ik op zoek was naar heel iets anders; nou ja, heel anders was het ook weer niet. De ‘hoerenloper’ in relatie met Christus was ik aan het zoeken, en dat is het aardige van het www-surfen; je gaat van toevalligheid naar toevalligheid. Google wilde daar wat aan doen, maar omdat ik toch bij de moderne filosofie terecht gekomen ben, terwijl ik op zoek was naar een godsdienstige hoerenloper, werkt het gelukkig nog niet helemaal tot in de perfectie. Gerard Schelvis vult een deel van z’n vrije tijd met het vertalen van de Storia della filosofia moderna van Luciano de Crescenzo en daar ben ik hem dankbaar voor. Vooral ook omdat de vertaling op Internet staat, wat het mij hier in het zuiden veel eenvoudiger maakt.
” In het oude Rome bestond de nul niet. Die werd pas uitgevonden in de achtste eeuw na Christus door een zekere Abu al Khawarizmi, een Arabier die in Bagdad woonde.” ( uit: Storia della filosofia moderna)
Heden ten dage hebben wij het veel over nietsnutten, u bent een nul, etc., wat tot in de late Middeleeuwen dus blijkbaar niet mogelijk was. Daarom was de brandstapel in die periode waarschijnlijk ook zo populair. Zelfs Calvijn schijnt een groot liefhebber te zijn geweest van het verbranden van paapse ketters, die het Calvinisme dus niet wilden omarmen. ”Voor Calvijn heeft God alles voorzien vanaf het begin, vanaf de tijd van Adam en Eva. De mens kan daarom absoluut niets doen om zijn eigen lot te veranderen. Vandaag de dag schijnt het onvoorstelbaar hoe het idee van de voorbeschikking zo’n aantrekkingskracht heeft kunnen uitoefenen op ontwikkelde volkeren als de Fransen, Zwitsers, Engelsen en Schotten.....”( uit: Storia della filosofia moderna) en dus op de Hollanders. “Allah is groot.” En wie zijn de boodschappers?

donderdag 9 februari 2006

Burka´s

Beledigen en schelden vind ik helemaal niet leuk. Een klein fotootje zegt vaak meer dan honderd woorden. De NATO maakt zich zorgen over de cartoons. Dat is ook wel logisch, want als je met F16´s over gesluierde vrouwen heenscheurt zou ik ook snel het meer ideologisch debat aangaan. En Ayaan Hirsi Ali, de Hollandse islam-expert weet daar alles van. 'Het is nodig om de islam te onderzoeken en te bekritiseren omdat dat geloof een bedreiging is voor de open, westerse maatschappij.' Heb je het nog steeds niet door? :'Intellectuelen en journalisten, die leven van de vrijheid van meningsuiting en censuur accepteren van de zijde van islamitische extremisten, verschuilen zich achter nobel klinkende begrippen als 'verantwoordelijkheid' en 'respect', maar tonen in werkelijkheid hun gebrek aan ruggengraat en bereidheid om hun principes hoog te houden'. Magnum miraculum est homo. En dat geldt zeker voor: Ali Baba!

Wagner

We zitten net weer eens midden in een tropische storm en dan komt de krant niet. Scheep- en vliegverbindingen zijn ook uitgevallen, maar dat geeft in woelige tijden wel een veilig gevoel. Dat onze jongens in den vreemde en ver weg van huis en haard op de bres staan voor onze vrijheid doet me deugd. Zouden ze ook als voorspel Die Walküre uit de speakers hebben laten schallen? Waarschijnlijk wel maar dan in MP3-versie, want een beetje cultuur uitdragen kan immers nooit kwaad.
En in Frankrijk gooien ze er nog een paar spotprentjes tegenaan. Zo mag ik het graag.
Hier in het zuiden hebben we niet zo veel muzelmannen; dus heb ik alles alleen maar van horen zeggen, maar het schijnt dat er zelfs vrijdenkende muzelmannen bestaan. En ook dat je in Griekenland maar beter niet op vakantie kan gaan, want je weet het maar nooit met die orthodoxe popes. Die zijn ze ook niet zo gesteld op onze westerse spotprentjes Net lees ik nog dat er in Amsterdam niet meer geblowd mag worden. Waar gaat het met de wereld naar toe?

zaterdag 4 februari 2006

Magnum miraculum est homo


“ Vanaf Socrates tot Louis van Gaal is er altijd wel iemand geweest die zijn eigen onwetendheid openlijk als een verdienste beschouwde.” Vaak vraag ik me af waarom ik blogjes schrijf als eigenlijk alles al gezegd is. In internet veritas est. Je hoeft alleen maar een beeetje te googlelen. En voor m’n literaire kwaliteit zal ik door de Redactie van het VK-blog toch niet aanbevolen worden.
Mijn dorpspastoor staat niet zo ver af van al die imams. Graag zou hij me, als in de goede oude tijd, “barrevoets en zonder pij, met kruisbeeld in de hand” naar de Plaza de España slepen om daar “ door een overenthousiaste menigte bedolven “ te worden “onder stenen, fluimen en uitwerpselen.”. M’n lichaam moet natuurlijk verbrand en m’n as in de oceaan geworpen, want dat is wel het ergste wat een christenziel overkomen kan. Dat krijg je ervan als je gedoopt bent en afvallig raakt. De ongelovige zieltjes hadden het tot voor kort stukken beter.
Dus ik begrijp die boze moormannen wel. Wij zien ze allemaal als terroristen en dat moet je toch genuanceerder zien, hoewel als er 72 maagden op je wachten is de verleiding wel erg groot. Magnum miraculum est homo. Ook de Arabische wereld werd ooit toegeven, en wel in de persoon van Abdalla Saraceno, dat “er op de aarde niets prachtigers bestaat dan de mens”.

vrijdag 3 februari 2006

Slappe Knietjes


In vino veritas en dat geldt zeker voor een blogger als ik maar niet voor de christelijk-fundamentalistische pastoor van onze dorpskerk die de argeloze bezoekers van een begrafenisdienst hel en verdoemenis toewenst wegens hun te gering kerkbezoek.
Twee dagen niet achter de pc en de wereld blijkt nog verder op z’n extremistische kop te staan. Engels gaat alleen nog voor z´n linkse lullenblog schrijven en laat De Volkskrant links liggen, de Website van de France-Soir blijkt door islamitische computerfanatici te zijn >platgebomdardeerd en bovendien moet ik me binnenkort aan de >Gedragscode ter Bescherming van Folkloristische Religies gaan houden. De wollen sokken-commentaarclub van het VK-blog wil dat we onze knietjes strak (gesloten?) houden. Ik hoop alleen dat de Altos de Tamarón mijn gemoed niet te week maakt.

donderdag 2 februari 2006

Godslastering


Hoe zat het ook al weer met Jesus en Maria Magdalena? Eigenlijk wilde ik naar buiten gaan om de Santa Cruz – kerk te fotograferen ter vermijding van Het Copyright maar we zitten net in een regenbui van tropische omvang. Vandaar dat ik weer achter m’n pc gekropen ben en maar moet zien hoe ik een leuk plaatje bij dit blogje uploaden kan. De foto’s op websites zijn beter beschermd dan de moslim-minderheden . Niet dat ik nou zo`n groot voorstander van het Berufsverbotartikel ben, maar ik had me Aïsja knapper voorgesteld. Bovendien waar hebben we het over als een zwanger meisje bijna wordt doodgetrapt. Uiteindelijk houd ik het maar op de visie van mezelf die ook op niks slaat.

Carlsberg

Moesten we van De Volkskrant snel allemaal Carlsbergbiertjes inkopen om de vrijheid in Denemarken te steunen. Eén dag later liggen de Denen al zelf weer op de knietjes omdat de Arabieren alleen nog maar geitenmelk gaan drinken. Carlsberg kon je toch al uitsluitend in wellustige enclaves verkrijgen. In Deutschland is de discussie ook al losgebarsten. De plaatjes kan je bij Elsevier bekijken en vallen eigenlijk wat tegen.
De Europese Commissie heeft zich ook in de strijd over de islam-karikaturen geworpen. De Arabieren moeten Deense koeiemelk drinken, anders slikken wij geen Arabisch stookolie meer. Vrije handel heet dat. Anders gaan we allemaal met het Spoor. Jammer genoeg kunnen we de beroemde cartoons niet meer bekijken omdat moslims de server van de Jyllands-Posten gaan platgooien. Computerbegaafde muzelmannen gaan dat doen. Virtueel zullen Wij Ongelovigen in het hellevuur branden.